Marea Britanie anunță măsuri de securitate suplimentare la granițe după atentatul din Franța

marea_britanie_346899_71293100Guvernul de la Londra a anunțat joi suplimentarea măsurilor de securitate la granițele Regatului Unit, inclusiv în porturi și în punctele de control pe care le operează pe teritoriul francez, la o zi după atacul terorist comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo și soldat cu 12 morți și 11 răniți, transmite Reuters.

O purtătoare de cuvânt a premierului David Cameron a explicat că măsurile de securitate suplimentare nu se bazează pe informații specifice și că nu există intenția de a ridicare a nivelului de alertă în țară, aflat deja la nivelul imediat inferior celui maxim.
”Ca măsură de precauție, am consolidat securitatea frontalieră”, a spus purtătoarea de cuvânt, care a dat ca exemple punctele de control deservite de britanici în portul francez Calais (de unde pleacă feriboturile spre Marea Britanie) și terminalul pentru trenurile Eurostar din Paris.
În plus, un ofițer britanic expert în antiterorism a fost detașat la ambasada britanică de la Paris.
Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez — Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană — sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.