Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) și Parohia „Sfântul Haralambie” lansează proiectul „La cuptorul Tincăi”, inspirat din gastronomia prezentă în opera lui Ion Creangă. Proiectul constă în ateliere de bucătărit pentru copii cu vârstele cuprinse între 11-13 ani. “Atelierele își propun să-i învețe pe copii rețete tradiționale de alivenci și plăcinte cu poale-n brâu, bucate inspirate din scrierile lui Ion Creangă, și să-i apropie de universul Poveștilor și al Amintirilor din copilărie. Înscrierea este gratuită, dar participanții trebuie să-și procure ingredientele necesare preparării produselor, respectând recomandările bucătarilor”, anunţă organizatorii. Înscrierile se fac până la data de 10 februarie 2019, la adresa de e-mail muzeul.literaturii@gmail.com sau la nr. de telefon 0747.499.400. Atelierele se vor desfășura o dată pe săptămână, la Cantina „Sfântul Haralambie” din strada Octav Botez nr. 4, în perioada 14 februarie – 14 aprilie 2019. La final, participanții vor absolvi atelierele în cadrul unui concurs de prezentare și degustare la „Zilele Bojdeucii” de la Muzeul „Ion Creangă” (13-14 aprilie 2019), iar câștigătorii vor primi Premiul „Gogâlț, gogâlț”. (E.M.)