În R. Moldova a fost înregistrat un nou partid politic

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. În R. Moldova a fost înregistrat un nou partid, este vorba despre Partidul Politic „Pro Moldova”. Anunţul a fost făcut luni în cadrul unei conferințe de către preşedintele noii formaţiuni Andrian Candu, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, formațiunea a fost înregistrată pe data de 18 iunie, pentru acest lucru au fost colectate peste 6 mii de semnături şi constituite 23 de organizaţii teritoriale, iar la începutul lunii iunie a fost organizat Congresul de constituire.

„Partidul este unul modern de centru-dreapta, care crede că Moldova poate şi va reuşi să iasă din acest cataclism cauzat de pierderea valorilor şi promovarea nulităţilor. Pledăm pentru reanimarea tradiţiilor noastre strămoşeşti, impregnate cu note de tehnologii avansate şi bune practici de guvernare”, a opinat Candu.

El a specificat că formațiunea își va începe în forță activitatea chiar din această săptămână, iar echipa „Pro Moldova” va întreprinde măsuri pentru a crea o nouă majoritate parlamentară.

Partidul „Pro Moldova” s-a format în baza grupului parlamentar cu aceeași denumire. În luna februarie curent, șase deputați PDM au părăsit formațiunea și au creat grupul parlamentar „Pro Moldova”. Ulterior numărul deputaților care au aderat la acest grup a ajuns la 14.