Breaking News

Părinţii cer ca familia să decidă forma de învăţământ pentru elevi

Peste 6.000 de părinți au semnat o petiție online, inițiată de comunitatea Părinții cer schimbare, prin care cer ca familia să decidă forma de învățământ pe durata pandemiei (școala online sau clasică). Intitulată „Vrem ca familia să decidă forma de învățământ pe durata pandemiei (școala online sau clasică)”, petiția se adresează președintelui României, premierului Ludovic Orban și ministrului Educației – Monica Anisie. Cei care semnează petiția solicită Ministerului Educației „crearea condițiilor necesare pentru ca, la cererea adultului care are în îngrijire elevul-minor, dreptul la educație să fie asigurat în formă online, pe toată perioada pandemiei”.

Argumentele aduse de părinți:

  • În România prevalența bolilor cronice la nivel național pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani, aflați în evidența cabinetelor medicale școlare este 16,62%, iar 5000 de copii suferă de o formă de cancer.
  • În România 7,4 milioane de români suferă de hipertensiune arterială, afecțiune care, tratată, asigură o speranță de viață normală, iar 39% dintre aceștia sunt persoane cu vârste între 45 și 64 ani;
    România are peste 3 milioane de pacienți cronici și peste 200.000 de bolnavi de cancer.
  • Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a afirmat că vor exista, cu siguranță, focare de Covid-19 în școli și că boala va circula printre elevi după modelul gripei. Reprezentantul aceleași instituții asigurându-ne că cei mici nu sunt atât de grav afectați de infecția cu virusul Covid-19, fără să menționeze nimic despre transmiterea acestuia mai departe, familiilor elevilor;
  • Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că a redus, până la limita minimă recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății, distanța care trebuie păstrată între elevi, adică la 1 metru, cu toate că peste tot recomandarea este de 1,5 m, inclusiv în supermarketuri, iar școala, în special în marile orașe, nu poate asigura distanțarea necesară derulării actului educațional fără contaminarea cu Covid 19. (sursa: stiriedu.ro)