Cum să-ți cureți și să-ți detoxifiezi plămânii

Cum să-ți cureți plămânii. Învață să respiri corect, aerisește-ți corect casa și scapă de mucus ca să ai plămâni sănătoși.

Băi de aburi

burii calzi care patrund si curata caile respiratorii, detoxifiaza plamanii, decongestioneaza sinusurile, ceea ce duce la imbunatatirea vizibila a respiratiei. De asemenea, datorita vaporilor de menta sau eucalipt (excelenti pentru imunitate), se pot trata multe dintre afectiunile respiratorii. Fierbe doi litri de apă împreună cu plante medicinale precum pin, cimbru, rozmarin, eucalipt, mușețel sau oregano. Se pune apa la fiert, cel mai bine intr-o cratita. Cand apa clocoteste, se inchide focul si, pentru fiecare litru de apa, se adauga cate doua linguri de planta. Se acopera vasul pentru cateva minute. Apoi, bolnavul isi acopera capul cu un prosop mare sau un cearsaf si 10, 15 minute sta aplecat deasupra vasului ca sa inhaleze aburii pe care ii emana infuzia. Inspiră adând acoperindu-ți pe rând o nară, apoi cealaltă. Ar fi de preferat ca vasul sa stea pe o sursa de caldura, eventual un resou, pentru ca pe tot parcursul procedurii infuzia sa emane aceeasi cantitate de aburi. Dupa inhalatie, se recomanda ca fata sa ramana acoperita macar o jumatate de ora, pana se realizeaza acomodarea cu aerul din camera, respiratia realizandu-se prin prosop.

Cum să-ți cureți plămânii. Scapă de mucus

Acumularea de mucus este cauzată de secretiile fluide ale plamanilor pentru a menține nivelul de umiditate. Flegma este o acumulare de mucus lipicios și gros în plămâni care provoacă o reacție reflexivă, care duce la tuse și strănut. Aceasta reactie este încercarea organismului de a elimina acumularea excesivă de lichid în plămâni, bronhii și trahee Cum săpați de mucus:

Lemnul dulce a fost folosit de mii de ani pentru a trata boli ale căilor respiratorii superioare, care însoțesc alergii si raceli. În timp ce dă un impuls pentru sistemul imunitar și ajută la lupta cu virușii, este util mai ales ca expectorant și laxativ. Ceaiul fierbinte de lemn dulce este un mod comun si simplu de a consuma această plantă pentru a elimina mucusul.

Menta – Inhalarea uleiurilor esentiale de menta este o modalitate foarte bună de a goli pasajele sinusurilor, iar ceaiul de menta cald functioneaza la nivelul tuburilor bronhice în piept. O bomboana de menta poate ajuta, de asemenea, la eliminarea congestiei în piept și sinusuri. Deși este una din ierburile pentru congestie, menta, de asemenea, actioneaza ca un reductor de febră.

Ienuparul – Nu este necesar să se ingereze planta pentru a obține beneficii. O infuzie cu cateva picaturi de ulei de ienupar esențial și puțină apă fierbinte, sunt tot ce am avea nevoie pentru a ne descongestiona sinusurile și pasajele pulmonare.

Limba mielului este o planta folosita de ani de zile pentru proprietatile sale medicinale. Aceasta planta are proprietăți expectorante mari. În timp ce ajută la decongestionare, de asemenea, ajută si la eliminarea febrei, determinând organismul să transpire.

Renunțarea la fumat sau evitarea celor care o fac. Fumatul este rău pentru sănătatea noastra – toata lumea stie asta. Fumatul dăunează plămânilor, si ne face sa eliminam mai greu flegma si mucusul. De asemenea, exacerbează orice probleme respiratorii care exita deja. Fumatul pasiv (inhalat de la altii) este la fel de rău.

Cum să-ți cureți plămânii. Învață să respiri corect

Oxigenul este indispensabil vietii, iar buna oxigenare a celulelor si tesuturilor poate face diferenta intre viata si moarte, intre sanatate si boala. O respiratie corecta este suficienta pentru a sustine sistemul cardiovascular, creierul si functiile de baza ale organelor. A reinvata sa respiri corect nu este foarte greu. Primul pas este sa intelegi care sunt muschii respiratorii: diafragma, musculatura abdominala, musculatura intercostala. Intarirea si stimularea acestor muschi nu doar ca-ti imbunatatesc respirata, dar cresc rezistenta generala, reduc stresul, imbunatatesc functiile gastro-intestinale si stimuleaza sistemul imunitar.
Iata care sunt aceste exercitii care imbunatatesc radical respiratia. Trebuie facute timp de 14 zie si apoi incluse in pachetul de exercitii fizice sau repetate macar o data pe saptamana.

  1. Stai drept si tine o mana ridicata, astfel incat bratul sa atinga urechea. Inspira si expira. Apoi inspira in timp ce te inclini in partea opusa bratului ridicat. Repeta cu celalalt brat. Fa 3-4 exercitii cu fiecare mana.
  2. Concentreaza-te pe expiratie. Cand te gandesti la respiratie deseori este neglijata expiratia. Cheia pentru o respiratie buna este o expiratie ampla. In mod normal, omul elimina doar 30% din aerul din plamani, iar o expiratie buna poate creste acest procent la 70%.

Forteaza expiratia cat de mult poti, ajutandu-te de muschii abdominali. La fiecare sesiune de exercitii incearca cel putin cinci inspiratii normale, urmate de expiratii cat mai complete.

  1. Stai jos, dar intr-o pozitie relaxata si inspira. Inspira lent si mergi cu inspiratia pana la maximum posibil. Expira normal, relaxeaza-te cateva secunde si reia inspiratiile profunde. Repeta de 5-6 ori. Senzatia de ameteala usoara este dovada ca o faci corect.
  2. Fa exercitiul yoga numit “sufla in lumanare”. Exercitiile sunt de doua tipuri. Pe de o parte, concentraza-ti inspiratia in asa fel, incat sa stingi flacara lumanarii fara ca aceasta sa palpaie.

Al doilea consta in perfectionarea tehnicii de respiratie. Expira sufland in flacara unei umanari, astfel incat aceasta sa nu se stinga. Exercitiile pot fi repetate de 20-30 ori. Scopul unui antrenament eficient este sa ajungi la 100 de exercitii. Un exercitiu inseamna ciclul inspiratie, expiratie.

Aerisește-ți dormitorul

  • Aerisește-ți zilnic casa și încearcă să lași geamul parțial deschis pe timpul nopții
  • Ține în dormitor plante care produc oxigen
  • Evită umiditatea și mirosurile în casă

(sursa. www.doctorulzilei.ro)