REPLICILE UNEI VIETĂȚI HĂITUITE

Valul trei. Nici că nu se putea mai tragic. Nici că nu se putea fi mai dezarmantă această realitate, care te prinde pe picior greșit. De fiecare data și se oferă un surplus de griji, o nouă tulpină SARS-Cov 2, care nu face altceva decât să amplifice grijile omului față de sine, dar și față de colectivitatea din care face parte. Lumea este supusă unei continue torturi cu neinspiratul noul coronavirus. Avem nevoie de o anume doză de încredere că suntem pe drumul cel bun, dacă nu spre vindecare, cel puțin pentru apărare.
”Scăderea cazurilor de COVID a dus la relaxarea restricţiilor din Capitală, însă ele cifre în scădere nu sunt relevante, spun medicii din prima linie. În plus, acum ne putem aştepta la o explozie de cazuri, atenţionează doctorii.
Medicii explică faptul că, în ultima perioadă, oamenii nu prea mai vin să se testeze, de teama de a nu fi stigmatizaţi.
Astfel, ei pot transmite virusul mai departe, ancheta epidemiologică nu este posibilă în aceste cazuri şi, prin urmare, o creştere alarmantă a cazurilor grave nu este exclusă.
„Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă și vin când manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vecinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea.
Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin”, a spus dr. Beatrice Mahler.
În plus, dr. Mahler atrage atenţia că noua tulpină de coronavirus trebuie să determine o mai mare grijă și atenție, pentru faptul că este mult mai contagioasă și are o rată de mortalitate mai ridicată.
„La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare.
Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a subliniat Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta din Capitală.”
O astfel de realitate ne face să fim nu numai îngrijorați cât mai ales ”pe picior de apărare”, dacă nu chiar de atac, după principiul ”cea mai bună apărare este atacul”.
Există și evadări în ridicolul dat de eventualele elucubraţii din domeniul scenariilor fanteziste, precum că, această nouă alarmă vrea să motiveze de fapt ceea ce guvernanții nu și-au dorit niciodată, începerea școlii față în față pe 8 februarie 2021, îngrămădind noile griji ale infectării cu o nouă tulpină, (”mult mai agresivă și mult mai letală, cu un plus de 30%”), astfel încât să existe o provocare, care să ne facă să revenim la învăţământul online.
Chiar dacă așa ceva este mai mult decât o infracțiune, o trădare de securitate națională, ea trebuie luată în seamă, ea trebuie să ne pună în gardă, să ne provoace la o analiză profundă și imediată. Acesta este jobul serviciilor de specialitate, în măsura în care nu sunt și ele compromise.
O întrebare asupra căreia specialiștii s-au simțit datori să răspundă invocă o situație ”la zi” și anume: „Ce se întâmplă cu cei care s-au vaccinat, fără ca să știe că ei deja erau infestați cu noul coronavirus?”
De asemenea, şi persoanele care sunt răcite sau au contractat virusul Sars CoV-2 şi nu au simptome nu sunt în pericol, dacă fac vaccinul contra COVID, spune medicul Carmen Dorobăţ:”Strategia actuală de vaccinare nu pune în discuție prezența virusului Sars CoV-2 în momentul vaccinării. De altfel, modul în care acționează acest vaccin la nivel molecular nu poate decât să ajute la o apărare în fața virusului Sars CoV-2, pentru că îi blochează receptorii de intrare celulară și deci implicit înmulțirea virusului în organismul nostru. Deci, nu este contraindicație medicală”.
În ceea ce priveşte persoanele cu boli cronice, acestea trebuie să aibă o reevaluare din partea medicului specialist. „În momentul în care capacitatea de apărare a organismului este profund afectată, poate afecta lanțul metabolic de la nivel celular implicit și deci finalitatea bună a vaccinului în organism. Deci, aș sfătui persoanele care au boli cronice să aibă un aviz din partea medicului specialist. În momentul în care i se administrează vaccinul să fie într-o perioadă de stabilitate a bolii de fond, indiferent că vorbim despre insuficiență renală sau hepatică”, a precizat medicul Carmen Dorobăț.
Suntem, trebuie să recunoaştem și să ne asumăm această stare, încă la dispoziția necunoscutului, a modului de reacție a noului coronavirus care, nu trebuie neglijat, este într-o continua modificare, oferindu-ne replici specific unei vietăți hăituite.
ADI CRISTI