Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu a declarat, luni, că nu are emoţii dacă liderul PSD Marcel Ciolacu, va face plângere penală pentru că Guvernul a alocat sume suplimentare unor judeţe, pentru proiecte de investiţii, între care se află şi judeţul pe care ea îl reprezintă.
„Am făcut un amendament la bugetul de stat, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, care presupune ca 18 milioane de lei să meargă suplimentar în proiecte de investiţie din judeţ, pe lângă sumele pe care menţionate de Alin Nica (peste 60 de milioane de lei, n.r.). Chiar dacă Marcel Ciolacu a anunţat că va face plângere penală pentru banii suplimentari alocaţi de la bugetul de stat pentru anumite judeţe, mărturisesc că nu am niciun fel de emoţie şi aştept cu bucurie şi această plângere penală, un gest populist şi complet lipsit de decenţa politică pe care ar trebui să o aibă un lider de partid”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.
Senatoarea a adăugat că bugetul nu este despre cine strigă mai mult, nici despre cine adună cu miile amendamente de la primari din judeţ şi nu numai, ci „despre sume pe care le obţii concret, ca parlamentar de Timiş, ca preşedinte al administraţiei judeţene, oameni care vor binele pentru judeţul Timiş”.
În altă ordine de idei, Alina Gorghiu a anunţat că în Senat, Cameră decizională, va fi respins un proiect de lege „scris foarte prost, de la PSD”, prin care se dorea transferul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara către autorităţile locale timişene.
„Proiectul va fi respins (…) pentru că este o decizie a Curţii Constituţionale care arată că este neconstituţional în întregime (…). Am adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, dacă are în vedere sau există pe rolul ministerului un proiect sau intenţia de a face acest transfer, astfel încât să ne putem organiza strategia în acest sens”, a punctat Alina Gorghiu.
Ideea preluării Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” de la Ministerul Transporturilor la autorităţile locale şi judeţene datează încă din anii 2012-2013, când municipalitatea şi administraţia judeţeană au şi votat un proiect de hotărâre în acest sens. S-a ajuns atunci la varianta de a avea câte 40% din acţiuni Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, iar 20% să revină Fondului Proprietatea.
În 2013, conducerea Primăriei Municipiului Timişoara susţinea că are capacitate şi forţă mai mare decât Consiliul Judeţean să se îngrijească de aeroport, că poate gira pentru credite şi poate asigura finanţare în rularea unor proiecte. AGERPRES