120 de premii la Olimpiada digitală de matematică Brio Challenge

Au fost desemnați câștigătorii olimpiadei digitale de matematică Brio Challenge, ediția a doua: 12 campioni, cu punctaje între 82,50 și 100 de puncte, departajați în funcție de timpul de rezolvare a testului; 24 de vicecampioni. În total, premii au primit 120 de elevi, participanți la etapa finală, valoarea cumulată fiind de aproximativ 30.000 de euro.

Premiile pentru cei 12 Campioni Brio Challenge vor consta în câte un laptop Huawei MateBook, un abonament pe un an Brio Unlimited și un tichet de cumpărături în valoare de 900 lei, iar cei 24 de Vicecampioni se vor bucura de câte o consolă Xbox, un abonament pe un an Brio Plus și de câte un tichet de cumpărături în valoare de 500 lei. Alți 84 finaliști vor primi tichete de cumpărături în valoare de 300 lei/fiecare și câte un abonament pe șase luni Brio Start. Premiile și participarea gratuită a elevilor au fost asigurate de UniCredit Bank, Asociația Dedeman și Kaufland România. În total, la olimpiadă au fost înscriși 11.000 de elevi din clasele I-XII.

Organizatorii competiției informează că „Brio Challenge este singura olimpiadă de matematică susținută online, creată pe modelul internațional de testare Item Response Theory (Teoria Răspunsului la Itemi — folosit pentru celebrele SAT, GMAT, GRE etc.), care asigură 100% obiectivitate și acces egal tuturor participanților. Platforma de testare documentează și elimină orice deviere de la regulile internaționale de examinare, deviere care ar putea crea suspiciuni asupra acurateței Scorului Brio obținut. Instrumente de tipul ObservED, un instrument de proctoring multimodal dezvoltat de Tremend și bazat pe detecție asistată de Artificial Intelligence, care monitorizează activitatea concurenților și certifică validitatea scorului obținut”. (sursa: www.tribunainvatamantului.ro)