O nouă tranșă de vaccinuri Johnson & Johnson ajunge în România

România va primi joi încă o tranșă de vaccinuri împotriva Covid-19 dezvoltate de compania Johnson & Johnson, care include 0.000 de doze.

Până acum, România a primit în total 625.300 de doze de vaccin Johnson & Johnson, care se administrează cu o singură doză.

După sosirea noii tranșe, numărul de doze de vaccin Johnson & Johnson livrate României ajunge la 685.300.

În România, administrarea vaccinului Johnson & Johnson a demarat în 4 mai, iar până miercuri seara au fost administrate 265.692 de doze.

Vaccinul Johnson & Johnson a primit autorizație condiționată de punere pe piața UE în 11 martie, fiind al patrulea vaccin împotriva Covid-19 autorizat în cadrul blocului comunitar.

În aprilie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a decis, după o evaluare a unor cazuri de evenimente trombotice raportate în Statele Unite, că serul este sigur și eficace, beneficiile depășind riscurile.

Totuși, EMA a decis adăugarea unui avertisment privind riscurile de apariție de evenimente trombotice în rezumatul caracteristicilor produsului (RCP) pentru vaccinul Johnson & Johnson, acestea fiind considerate posibile reacții adverse după administrarea serului.

Decizia este similară celei anunțate în 7 aprilie în cazul vaccinului AstraZeneca.

(sursa.www.360medical.ro)