Ponta: Datele INS confirmă că în România majoritatea este dată de femei – 51,5%, țara are o șansă

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, și-a felicitat, sâmbătă, colegele de partid, dar și adversarele politice, în contextul sărbătorii de 8 martie, subliniind că în România majoritatea este dată de femei ceea ce înseamnă că „țara are o șansă”.

Ponta a participat la un eveniment organizat de Organizația de Femei a PSD, dedicat lansării „Pactului pentru demnitatea femeii”.

„Vreau doar să le salut pe toate colegele mele, doamnele, domnișoarele și pe toate cele care astăzi sunteți aici și să vă zic la mulți ani pentru primăvară, pentru anul 2015. Este adevărat că nu a venit de tot primăvara, dar, după 10 ani de iarnă, e nevoie de un pic de timp ca să vină primăvara. (…) Am încredere că vine primăvara, nu cred că cineva poate să o oprească, nu cred că cineva poate să o întârzie foarte mult. Astăzi am primit și o veste bună din partea INS. S-a confirmat că, în continuare, în România, majoritatea este dată de femei, 51,5%. Deci, înseamnă că țara are o șansă. După aceea, o să vedem dacă acest procent se respectă în conduceri de partide, în companii, în multe alte zone”, a declarat președintele PSD.

Ponta a adăugat că a luat act de anunțul candidaturii Rovanei Plumb la președinția Consiliului Național al PSD, completând că nu poate să-și exprime tranșant susținerea, pentru a nu-i dezavantaja pe cei care vor dori să intre în cursa pentru această funcție.

„Am luat act de candidatura Rovanei și de propunerea pe care dumneavoastră o faceți și nu pot să spun că o susțin, pentru că nu ar fi corect față de alți posibili candidați, dar pot să spun că m-aș bucura să câștige Rovana”, a afirmat liderul social-democraților.

Președintele PSD i-a transmis colegei sale de partid să fie atentă deoarece, ca lider politic de prima linie, va fi supusă unor atacuri din partea adversarilor politici.

Victor Ponta a ținut să transmită și doamnelor și domnișoarelor din familia sa un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 8 martie. „Vreau să le transmit celor care nu sunt în sală astăzi, la mulți ani, toate gândurile mele bune. Vreau să-i transmit direct acest gând mamei mele, care, din păcate, se uită la televizor, Irinei care, din fericire, nu se uită la televizor, surorilor mele Alexandra și Isabela care nu mai au televizor de o lună de zile și mai bine și tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus el.

Președintele PSD a felicitat-o și pe fosta sa colegă din USL Alina Gorghiu, actual copreședinte al PNL, transmițându-i să nu se transforme într-o „pedelistă”. Alături de Victor Ponta la evenimentul OFPSD a participat și soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu.