Bucharest Fashion Film Festival, aflat la cea de-a cincea ediţie, aduce împreună profesionişti din modă, film şi branding, dar şi entuziaşti ai acestor domenii, între 23 şi 26 septembrie.
Aducând la un loc cele mai bune filme de modă contemporane cu documentare şi o selecţie de filme cult care explorează rolul costumului în film, festivalul deschide discuţia despre relaţia dintre modă şi film şi despre raportul haină-om-societate prin proiecţii de film, mese rotunde şi workshop-uri cu invitaţi internaţionali, instalaţii new media şi sesiuni de feedback pe portofolii.
Tema principală a ediţiei din acest an este Transparenţa.
După ce anul 2020, marcat de pandemie, a scos la iveală fracturile societăţii în care trăim, industria modei, cu ciclul de producţie blocat şi în imposibilitatea punerii în scenă a show-urilor de prezentare, n-a fost ferită de dezvăluiri sau de eventualitatea unei restructurări. Astfel, BFFF #5 abordează teme adiacente transparenţei, cum ar fi: Există modă fără spectacol? E expunerea intimităţii un show sau o dovadă de asumare a vulnerabilităţii? Sunt campaniile de comunicare pe tema sustenabilităţii cu adevărat transparente?
Aşa că, anul acesta, BFFF vernisează expoziţia în aer liber „Based on a True Story: A Collaborative Investigation” pe tema transparenţei în modă, care va oferi publicului un punct de plecare în chestionarea autenticităţii într-o lume construită pe expunerea unor versiuni idealizate ale noastre către cei din jur.
În cadrul expoziţiei, 6 artişti locali (Apparatus 22, Anca Adina Cojocaru, Maria Guţă, Giulia Creţulescu, Prosper Center şi Robert Antoniac) sunt invitaţi să pună la îndoială şi să expună fisurile din sistemul modei. Artiştii vor aplica un filtru critic al transparenţei peste diverse segmente din industria modei precum etica muncii, încurajarea consumerismului dar şi autenticitatea unor cuvinte precum “artizanal”, “storytelling” sau “comunitate” folosite excesiv de brandurile de modă, etc. La nivel mai general, BFFF îşi propune să descoasă şi, de ce nu, să conteste prejudecăţi despre rolul pe care îl joacă hainele în vieţile oamenilor şi să pornească o dezbatere în jurul acestor subiecte.
(sursa:www.news.ro)