Performanţă a Teatrului de Buzunar

teatrul-national-iasi-culiselecomunismului.info_ Din decembrie şi până în februarie, trupa Teatrului de Buzunar „Puppets Art Time” a susţinut reprezentaţii în 9 oraşe din Europa, 8 din Spania şi unul din Belgia. Spectacolele europene ale trupei ieşene au avut succes la public.

În capitala Belgiei
În luna decembrie a anului trecut, Teatrul de Buzunar a început o colaborare cu Institutul Cultural Român din Bruxelles care a organizat, cu ocazia Sfântului Nicolae, trei reprezentaţii în capitala Belgiei cu spectacolul tradiţional românesc „Amintiri din copilărie – Pupăza din tei”, adaptare după Ion Creangă, şi spectacolul nonverbal „Hawaiiiii”, amândouă în regia lui Tudor Rotaru. Cele două spectacole au avut parte de un real succes şi în Bruxelles.

Mii de spectatori
În decurs de o lună de zile, 15 ianuarie – 15 februarie, Puppets Art Time a organizat un turneu în Spania unde a susţinut 10 reprezentaţii în 8 oraşe: Manlleu (Barcelona), Tarancon, Cuenca, Elche, Zaragoza, Villanueva de la Cañada (Madrid), San Pedro del Pinatar (Murcia), Valencia. În toate oraşele, spectacolele susţinute de teatrul de animaţie ieşean au strâns peste 1.000 de spectatori/reprezentaţie. Au asistat oameni de diferite naţionalităţi: români, spanioli, marocani, argentinieni, columbieni, care s-au bucurat atât de spectacolul în limba română, cât şi de cel nonverbal.

Proiecte de viitor
La finalul lunii aprilie, Teatrul de Buzunar „Puppets Art Time” va susţine un spectacol în Turcia, în cadrul Festivalului Internaţional de teatru pentru copii din Ankara „Little Ladies Little Gentlemen”. În luna iunie, vor fi susţinute spectacole în Cehia în cadrul Sărbătorii Românilor de la Praga, iar la finalul anului urmează Germania şi Spania. Teatrul de Buzunar „Puppets Art Time” a fost înfiinţat în anul 2010 şi îi are în componenţă pe Ecaterina Rotaru (Ciofu), Tudor Rotaru şi Laurenţiu Vasilache, actori – mânuitori de păpuşi şi marionete, absolvenţi ai Universităţii de Arte „G.Enescu” Iaşi.