Maricel Popa, șeful PSD Iași: Spunem STOP scumpirilor la electricitate și gaze naturale!

Partidul Social Democrat (PSD) a lansat o campanie online prin care se urmărește plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale. La nivel județean reprezentanții social-democraților le vor explica ieșenilor, în perioada următoare, avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie și gaze naturale, dar oferă consumatorilor și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori.

Oricine poate semna și online pentru susținerea acestui proiect la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.

Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanții puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români.

Incompetența din cadrul coaliției de guvernare aduce românii la un pas de colaps. Nu este posibil să lași lucrurile la întâmplare și acum, în prag de iarnă, să nu propui nicio soluție împotriva creșterii galopante a prețurilor și a facturilor la utilități. Din acest motiv, PSD vine cu o propunere concretă și anume plafonarea prețurilor la facturile de electricitate și gaze naturale. În acest scop a fost lansată o platformă online în care românii pot semna pentru acest lucru, iar demersul va fi mai departe susținut în Parlament, de toți deputații și senatorii social-democrați. Invit toți ieșenii nemulțumiți de creșterea prețurilor să semneze petiția PSD pentru a arăta actualei guvernări nivelul de nemulțumire la care au ajuns oamenii” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Proiectul PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil.

Mai mult, varianta PSD oferă românilor șansa de a reduce cu până la 43% prețurile la energia electrică și cu până la 23% la gaze naturale față de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea prețului mediu al energiei în perioada martie-septembrie.