Programul cuprinde 12 filme de lungmetraj pentru copii şi familie, cinci calupuri de scurtmetraje şi o serie de ateliere de actorie cu Lulu Trăsnea, animaţie stop-motion cu Augustin Pop şi storytelling cu Alina Tofan.
Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr – KINOdiseea s-a încheiat în cinematografele din Bucureşti pe 28 septembrie, când juriul a acordat Premiul pentru cel mai bun film pentru copii animaţiei „Calamity – Copilăria Marthei Jane Cannary”, în regia lui Remi Chaye, „pentru readucerea la viaţă a unui personaj legendar, mai puţin cunoscut tinerei generaţii, printr-o tehnică de animaţie care pune în valoare o eroină născută cu un spirit justiţiar, un film foarte ancorat în realitatea actuală, relevant şi necesar”. Juriul a decis, de asemenea, să acorde o Menţiune specială filmului cehesc „Marin şi pădurea magică”, în regia lui Petr Oukropec, „pentru că reuşeşte să transpună publicul într-un univers încărcat de simboluri, acţionând ca un ghid de supravieţuire pentru adolescentul zilelor noastre, construit printr-un colaj vizual fantastic”, se arată în comunicatul citat.
Ambele filme, alături de alte zece titluri, vor putea fi urmărite pe întreg teritoriul României, pe site-ul Eventbook.ro. Filmele vor putea fi vizionate gratuit, în urma înregistrării unui cont pe platforma de streaming, în limita unui număr de vizualizări.
Printre filmele din programul KINOdiseea online se numără „Buster’s World” – regia Martin Miehe-Renard, „Birta” – regia Bragi Thor Hinriksson, „Binti” – regia Frederike Migom, „Jackie şi Oopjen” – regia Annamaria van de Mond, „Triple Trouble” – regia Marta Karwowska.
KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, membru Europa Cinemas. AGERPRES