Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi implementează, în parteneriat cu Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, un proiect de formare antreprenorială pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi, cu o valoare de aproape 9,7 milioane de lei, a informat, joi, Biroul de presă al instituţiei de învăţământ superior.
Potrivit sursei citate, proiectul „Antreprenoriat inovativ pentru studenţi, în Regiunea Sud Est, AntRES 2.0” are o perioadă de implementare de 24 luni, o valoare totală de 9.685.782,64 lei şi este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea competenţelor manageriale şi antreprenoriale pentru minim 350 de studenţi care doresc să demareze o activitate independentă în Regiunea Sud-Est şi susţinerea înfiinţării a minimum 13 întreprinderi care să dezvolte noi afaceri inovative în sectoarele economice cu potenţial în această zonă.
Principalele rezultate aşteptate în urma derulării activităţilor proiectului sunt: 840 ore de formare antreprenorială, în urma cărora vor rezulta 350 de planuri de afaceri; 6 webinarii pe teme secundare şi orizontale pe teme ce vizează dezvoltarea durabilă/ecologia/energii regenerabile, inovare socială/servicii sociale, oportunităţi de dezvoltare în domeniul IT; minim 13/maxim 32 întreprinderi care vor primi subvenţie de minimis; minim 65 locuri de muncă create.
Grupul ţintă al proiectului este format din minim 350 de studenţi români de la licenţă – anii II-VI, masterat şi doctorat din toate universităţile acreditate din România, care doresc să demareze o activitate economică independentă în Regiunea Sud-Est.
După cursurile de formare antreprenorială, studenţii care doresc să înfiinţeze o afacere se vor înscrie la Concursul de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune planuri vor primi o finanţare de maxim 100.000 euro. AGERPRES