Peste 350 de refugiați au primit consiliere psihologică

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a oferit servicii de consiliere psihologică pentru circa 400 de refugiați ucraineni, dintre care 76 de copii, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale a capitalei că la Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo sunt oferite în mod obligatoriu servicii de evaluare psiho-pedagogică a copiilor refugiați și, la solicitare, maturilor. Astfel, în perioada 28 februarie – 4 martie, psihologii au oferit servicii de consiliere psihologică pentru 226 de refugiați maturi, consiliere pentru găsirea echilibrului psihologic pentru 77 de persoane, iar 76 de copii au participat la activități de consiliere în grup.

Potrivit oficialului, cei 59 de psihologi ai instituțiilor din subordinea autorităților publice locale vor acorda servicii de consiliere permanentă în 14 centre de plasament al refugiaților, urmând ca la celelalte 30 de centre să se deplaseze echipe mobile.

În același timp, Cutasevici a specificat că aproximativ 100 de copii din Ucraina vor fi  încadrați în procesul de învățământ în instituțiile municipale din capitală, fiind identificate o mie de locuri pentru copiii refugiați.