Lucrările de reabilitare a Teatrului „Luceafărul” vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Întruniți în ședință ordinară, consilierii județeni ieșeni au aprobat miercuri, 24 august, depunerea cererii de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea lucrărilor de reabilitare a Teatrului pentru Copii și Tineret “Luceafărul’’. Finanțarea va fi solicitată prin Componenta 5 din PNRR, Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operatiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Valoarea maximă eligibilă este de 16.805.556,30 lei fără TVA.

‘’Starea de degradare în care se află clădirea Teatrului ‘’Luceafărul’’ este o pată pe obrazul județului și trebuie să reușim să obținem resursele pentru a reabilita acest obiectiv. Votând acum acest proiect vom fi printre primii la start, pe 1 septembrie, când se deschide sesiunea de depunere a proiectelor prin PNRR’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

În cadrul acelaiași ședințe, aleșii județului au mai aprobat, printer altele, organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziţia produselor şi a contractelor/acordurilor-cadru de prestare a serviciilor aferente Programului pentru școli al României, pentru toate cele 98 de unități administrativ teritoriale din județ.

A fost aprobată, de asemenea, ș ilista de produse https://www.icc.ro/sites/default/files/files/activitate/sedinte/2022/24-08-2022/16.1.pdfdistribuite în cadrul programului- listă, care conține mere, produse de panificație, lapte şi produse lactate. În județulIași, de programul pentru școli vor beneficia în anul școlar 2022/2023, 84.038 de școlari și preșcolari din 554 de unități de învățământ.

Tot în ședința de miercuri, consilerii județeni au aprobat încheierea convenţiei de asociere dintre Consiliul Judeţean Iași, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia Hope and Home for Children România, în vederea închiderii Centrului Rezidenţial „O nouă şansă”, din cadrul Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos. Pentru beneficiarii centrului vor fi înfiinţate două case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri și, în plus, vor fi găsite soluțiif pentru reintegrare în familii, fie de preluare în asistență maternală. Închiderea centrului este parte a procesului de dezinstituționalizare pe care îl derulează DGASPC Iași, potrivit normelor europene.

Nu în ultimul rând, aleșii județeniau aproiat încheierea Acordului de cooperare între județul Iași și Arhiepiscopia Iașilor, pentru realizarea în parteneriat a Festivalului de Muzică Bizantină, ediția a V- a, care se va desfășura la Iași în perioada 6-12 septembrie 2022. Un alt parteneriat va fi încheiat și cu Primăria comunei Prisăcani, pentru realizarea Festivalului Național de Folclor “Mugurașii’’, ediția a IX-a, programat pentru data de 27 septembrie 2022.