Biroul pentru Republica Moldova a Partidului Social Democrat din România a fost inaugurat astăzi la Chișinău, în sediul Partidului Democrat din Moldova.

În cadrul evenimentului, președintele Organizației pentru R. Moldova a PSD România, Iurie Ciocan, a menționat că Biroul inaugurat astăzi va permanentiza comunicarea politică cu toți cetățenii români.

Scopul nostru este să informăm cetățenii români despre activitatea PSD din România, să organizăm acțiuni de susținere a cetățenilor R. Moldova, precum și a celor care au și cetățenia României. În baza acordului de colaborare  dintre PDM și PSD din România, am stabilit mai multe acțiuni comune. Prima acțiune, care va avea loc în această toamnă, este organizarea Forumului comun al reprezentanților Administrației Publice Locale aleși din partea PDM și PSD, pentru inițierea unor proiecte de colaborarea comună în beneficiul cetățenilor”, a spus el.

Președintele interimar al PDM, Monica Babuc, a salutat inaugurarea Biroului pentru R. Moldova a Partidul Social Democrat din România, menționând că acesta va contribui la dezvoltarea parteneriatul strategic dintre cele două formațiuni politice care împărtășesc valorile social-democrate și care au același obiectiv strategic – integrarea europeană a Republicii Moldova.

În baza acordului semnat dintre PDM și PSD România și urmare a întâlnirii, din 20 iunie curent, cu Președintele PSD din România, dl Marcel Ciolacu, am stabilit de comun acord să oferim un spațiu de prietenie și de colaborare permanentă Biroului pentru R. Moldova a PSD România în sediul Partidului Democrat. E firesc ca două partide de sorginte social-democrată, care fac parte din aceeași familie politică europeană și internațională: Partidul Socialiștilor Europeni (PES) şi Internaționala Socialistă, să contribuie la realizarea parcursului european al R. Moldova, mai ales din perspectiva țării care are statut de candidat în aderarea la UE”, a declarat politicianul.

De menționat că Iurie Ciocan are 51 de ani și este profesor universitar, doctor în științe politice, expert în dreptul electoral. Anterior, a deținut mai multe funcții publice, înclusiv cea de președinte al Comisiei Electorale Centrale și director al Centrului de Implementare a Reformelor în cadrul Guvernului Filip.

(sursa;www.deschide.md)