Breaking News

Guvernul va procura peste 3.000 de tone de cărbune pentru completarea rezervei de stat

Rezervele de stat vor fi completate cu 3.155 tone de cărbune, în contextul riscurilor existente în privinţa securităţii aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică şi gaze naturale. În acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului, vor fi alocate circa 35,7 miliarde de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri, 1 septembrie, de Executiv.

Potrivit Guvernului, suma necesară pentru completarea rezervelor de stat a fost calculată reieşind din preţul mediu pentru o tonă de cărbune, precum şi din cheltuielile pentru recepţionarea şi păstrarea până la finele anului curent.

Procedurile de achiziţii a cărbunelui vor fi desfăşurate de Agenţia Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne care va realiza, totodată, recepţionarea, stocarea şi păstrarea acestuia în rezervele de stat, conform legislaţiei.

Proiectul menţionat face parte din măsurile de prevenire şi atenuare a impactului crizei energetice şi securităţii aprovizionării cu resurse energetice a Republicii Moldova în caz de limitare a furnizării de gaze naturale, prin asigurarea cu resurse energetice alternative pentru sezonul de încălzire.

(sursa:www.trm.md)