PSD a solicitat şefilor de stat şi de guvern social-democraţi să susţină aderarea ţării noastre la Schengen anul viitor

Partidul Social Democrat a solicitat şefilor de stat şi de guvern social-democraţi din UE să ridice subiectul aderării României la Schengen în cadrul Consiliului European de joi şi să susţină aderarea ţării noastre anul viitor la acest spaţiu de liberă circulaţie.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES de PSD, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a mulţumit în numele PSD tuturor şefilor de stat şi de guvern, dar şi comisarilor social-democraţi din UE pentru sprijinul acordat în vederea aderării României la spaţiul Schengen în cadrul reuniunii pregătitoare a Consiliului European organizată de Partidul Socialiştilor Europeni.

„Aşa cum doar familia noastră social-democrată europeană a votat în unanimitate în Parlamentul European pentru România, la fel şi în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne niciun Guvern social-democrat nu s-a opus aderării ţării noastre, iar colegii noştri au fost cei mai importanţi avocaţi ai României. Am solicitat, astăzi, şefilor de stat şi de guvern social-democraţi din UE să ridice subiectul aderării României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului European şi să sprijine aderarea ţării noastre anul viitor”, a declarat Negrescu. AGERPRES