Cosette Chichirău: Bugetul Iașului este prea important ca să fie votat pe furiș!

Deputata USR Cosette Chichirău afirmă că „bugetul Iașului este prea important ca să fie votat pe furiș”. Aceasta consideră că primarul Mihai Chirica „se grăbește și de data asta să-și treacă bugetul prin fraudă și prin trădare”.
„A convocat ședința de Consiliu Local pentru 18 ianuarie, ca nu cumva Cezar Baciu să rămână fără mandat. Exact în acea zi, Curtea de Apel ar putea pronunța sentința definitivă prin care consilierul trădător își va pierde mandatul.
Mihai Chirica nu a primit încrederea ieșenilor pentru a lua decizii cu majoritate în CL, el obținând doar 11 din 27 de consilieri la alegerile din septembrie 2020. Chiar și alianța cu PMP îl pune tot în minoritate, cu 13 din 27. Asta înseamnă că prioritățile ieșenilor sunt reprezentate de alte partide, iar acele priorități trebuie negociate și reflectate în buget și în proiecte.
Iașul trebuie să aibă un buget al ieșenilor, nu al lui Chirica. Iar pentru asta, bugetul trebuie dezbătut pe bune, ajustat și îmbunătățit, iar în cele din urmă trebuie votat de reprezentanții ieșenilor. PNL și PMP nu au legitimitatea electorală să facă acest lucru singuri.Cer primarului Mihai Chirica să amâne cu cel puțin 3 zile ședința de Consiliu Local din data de 18 ianuarie, pentru a respecta votul cetățenilor.Este un decalaj care nu periclitează cu nimic activitatea primăriei și care oferă șansa unui buget votat pe baze democratice. PNL își va putea valida noul consilier local, iar USR va putea face același lucru”, afirmă deputata USR, într-o postare pe facebook.