.

Scrimă: Echipa masculină de sabie a României, locul patru la Cupa Mondială de la Budapesta

Echipa masculină de sabie a României s-a clasat pe locul patru, duminică, la Cupa Mondială de la Budapesta, în timp ce echipa feminină de spadă a ocupat locul 11 la Cupa Mondială de la Nanjing (China), a anunţat Federaţia Română de Scrimă pe reţelele de socializare.
 

Echipa de sabie, în componenţă cu Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi, a învins succesiv pe tabloul principal echipele Kazahstanului (45-30), Franţei (45-44) şi SUA (45-24), înainte de a fi învinsă de Coreea de Sud (30-45), campioana olimpică în semifinale.

În meci pentru medalia de bronz, Ungaria a învins România cu 45-38. În finala mare, Coreea de Sud a întrecut Germania (45-44).
 

La Cupa Mondială de spadă feminin de la Nanjing, echipa României (Bianca Benea, Mihaela Leonte, Alexandra Predescu, Greta Vereş) a fost învinsă în primul tur de Coreea de Sud (31-40) şi a intrat în turneul pentru locurile 9-16. Spadasinele tricolore au învins Elveţia (20-15), au pierdut apoi la Germania (34-35) şi în meci pentru locul 11 au trecut de Ucraina (45-37).

În proba individuală, cele mai bune clasări le-au avut Alexandra Predescu, care a ocupat locul 28, şi Greta Vereş (83). Bianca Benea şi Mihaela Leonte au fost eliminate din faza grupelor. AGERPRES