Turcan: Mi se pare hilar ca un partid, după constituirea unei alianţe, să ia în calcul ieşirea de la guvernare

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, preşedinte al organizaţiei PNL Sibiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi că i „se pare hilar ca un partid după constituirea unei alianţe să ia în calcul ieşirea de la guvernare”.

Ministrul Culturii a răspuns astfel jurnaliştilor cu privire la afirmaţiile lansate în spaţiul public referitoare la ideea retragerii de la guvernare şi organizarea de alegeri anticipate în urma unor critici ale partenerilor de coaliţie.

„Nu văd rezolvată această situaţie altfel decât prin discuţii, negocieri, picioare în apă rece şi aşezarea interesului public pe primul loc. Care este interesul public în momentul de faţă? Răspunsul îl avem cu toţii: să avem instituţii publice mai suple şi mai eficiente, să avem un sector privat puternic care să investească, şi să reducem din povara financiară pe care statul o are în momentul de faţă printr-un nivel ridicat al deficitului bugetar, astfel încât să nu periclităm fondurile europene. Aceasta este caracterizarea momentului actual. Mi se pare normal ca ambele partide să găsească cele mai bune soluţii astfel încât mediul privat să fie stimulat în continuare să producă şi să producă mai mult în România, cu valoare adăugată mai mult în România, şi în acelaşi timp sistemul public să fie mai eficient”, a răspuns ministrul Raluca Turcan.

Totodată, aceasta a afirmat că este adepta discuţiilor directe, nu a şantajelor.

„Nu sunt adepta şantajelor nici publice, nici în discuţiile directe. Cred că dialogul şi aşezarea interesului public pe primul loc trebuie să primeze. Mi se pare hilar ca în momentul de faţă ca un partid, după constituirea unei alianţe de guvernare, să ia în calcul părăsirea guvernării. Înseamnă un soi de abandon al unei misiuni de a aşeza România pe un fundament sănătos pe termen lung. Nu vreau să ţin partea niciunuia dintre partide, deşi sunt membră a Partidului Naţional Liberal şi mă interesează cum va fi în continuare stimulat în primul rând mediul de afaceri să producă, pentru că este singurul care produce în momentul de faţă în România”, a precizat Raluca Turcan.

Ea a menţionat că de-a lungul timpului politicienii „au avut reticenţe să îşi asume măsuri de reformă care câteodată sunt nepopulare”.

„Acum depinde de forţa fiecăruia de a aduce argumente pentru justeţea unei măsuri. Cred că dacă vor prima argumentele în detrimentul ameninţărilor şi tensiunilor, atunci soluţiile pot fi puse pe masa românilor, în primul rând”, a mai opinat Raluca Turcan. AGERPRES