Chiril Gaburici a participat la Summitul de Pace de la Istanbul

gaburici1-680x365Prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a participat la Summitul de Pace, care are loc la Istanbul, Turcia, în perioada 23-25 aprilie. Şedinţa la nivel înalt, în cadrul Summitului, a fost prezidată de Prim-ministrul Republicii Turcia, Ahmet Davutoğlu. La şedinţă au participat șefi de state și guverne din toată lumea, dar și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.
În cadrul evenimentului, Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut întrevederi ad-hoc cu mai mulți oficiali. Șeful Executivului de la Chișinău a făcut un schimb de opinii cu omologul său turc, Ahmet Davutoğlu, și cu cel din Noua Zeelandă, John Kay. Premierul moldovean a mai discutat cu ministrul georgian al Apărării, Mindia Janelidze, cu directoarea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Helen Clark, și oficiali ai instituțiilor europene.
După şedința la nivel înalt a Summitului de Pace, Premierul Chiril Gaburici a discutat cu omologul său român, Victor Ponta, despre sprijinul acordat din partea Guvernului de la București în promovarea și implementarea reformelor din agenda europeană a Republicii Moldova.
Summitul de Pace de la Istanbul este organizat în contextul comemorării a o sută de ani de la Războiul Terestru şi Marin din Canakkale. La 24-25 aprilie, pe peninsula Gelibolu din Canakkale, vor fi organizate două ceremonii de comemorare a victimelor Războiului Terestru şi Marin din Canakkale, care a avut loc la 24 aprilie 1915.