Întâlnirea cu Roberto Musneci, președintele Camerei de Comerț Italiană pentru România

Întâlnirea cu Roberto Musneci, președintele Camerei de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), a fost o bună ocazie pentru primarul Mihai Chirica de a se familiariza cu „Italian Business Tour 2023”, un proiect derulat de CCIpR cu scopul de a dezvolta noi parteneriate de afaceri cu companiile italiene din regiunile Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.
„Citesc întotdeauna cu plăcere despre românii care dezvoltă afaceri de succes în Italia. Românii dețin multe firme mai ales în nordul Italiei, iar de-a lungul anilor unii dintre întreprinzătorii proveniți din România au fost nominalizați, ba chiar au primit titlul de „Antreprenorul anului” din peninsulă. Rezultă de aici că mediul economic italian este unul prielnic afacerilor, dar și că munca, perseverența și inovația reprezintă adevăratele garanții ale succesului.
În aceste condiții, nu-mi pot dori decât relații cât mai strânse cu mediul de business italian și să invit cât mai mulți antreprenori din țara soră să investească în Iași.
Ne apropie indestructibile afinități istorice și culturale, o limbă și o mentalitate asemănătoare. Dorința mea este să facem din minoritatea română din Italia (mulți provin chiar din zona Iașului) o punte de legătură între cele două țări!”, a transmis primarul Mihai Chirica.