Palatul Braunstein a găzduit una dintre cele mai valoroase expoziții organizate vreodată în Iași!

70 de lucrări ale celor mai importanți artiști români – Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea etc. – au fost admirate de zeci de mii de ieșeni și de oaspeți ai orașului nostru.
Expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan” a fost organizată de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Ministerul Culturii, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Primăria Municipiului Iași.
Dată fiind valoarea colecției, capodoperele românești s-au întors acasă, la Sibiu, sub ocrotirea jandarmilor, care le-au însoțit și pe drumul spre orașul nostru.
Expoziția a fost îngrijită de dr. Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal, și dr. Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Brukenthal.
„Mulțumesc și pe această cale domnului dr. Alexandru Constantin Chituță, Cetățean de Onoare al Iașului și un adevărat Prieten al orașului nostru, comunității sibiene care ne-a „împrumutat” această minunată colecție și tuturor celor implicați în organizarea unei expoziții care a confirmat încă o dată că Iașul este o adevărată capitală istorică și culturală!”, a transmis primarul Mihai Chirica.