Un nou proiect de extindere a sistemului de canalizare în comuna Miroslava

Un nou proiect de extindere a sistemului de canalizare în comuna Miroslava.
Preşedintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a fost prezent la începerea lucrărilor pentru noul obiectiv de investiții, alături de ministrul Finanțelor Marcel Boloş.
„Trebuie să îl felicit pe primarul Dan Niță pentru că a obținut finanțarea pentru cel mai mare proiect de investiții din istoria comunei Miroslava – peste 65 de milioane de lei fonduri prin PNRR, pentru proiectul care, în total, ajunge la o valoare de 69 milioane de lei.
La fel ca această investiție pe care o face Primăria Comunei Miroslava și proiectul Consiliului Județean Iași de extindere a
sistemului de apă și canalizare este cea mai mare investiție cu fonduri europene – 600 de milioane de euro pentru a ajunge cu utilitățile în 113 localități din județ.
Am început lucrările în mare parte din județ, iar după ce vom finaliza întregul proiect, județul Iași va avea 536 de km de rețea de canalizare nouă și 77.188 de locuitori suplimentari care vor beneficia de o mai buna tratare a apelor uzate.
Prin POIM, Consiliul Județean Iași, prin Apavital, a investit 28,4 milioane de lei, pentru ca populaţia din localităţile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă, Horpaz să beneficieze de o reţea de canalizare modernizată şi extinsă.
Astfel de proiecte sunt o dovadă că dezvoltarea județului nostru înseamnă implicare din partea autorităților județene și implicare din partea autorităților locale, iar parteneriatul dintre Consiliul Județean și Primăria Miroslava a fost în acest mandat unul de succes, pentru că am reușit să implementăm proiecte concrete împreună.
Felicitări, domnului primar Dan Niță, care a transformat comuna Miroslava într-un model de bună-practică la nivel național”, a transmis preşedintele CJ, Costel Alexe.