Breaking News

Palatul Culturii: “Monoxila Moldovei”

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a participat alături de Ministrul Culturii, Raluca Turcan, la vernisajul unui obiect excepțional la Palatul Culturii: “Monoxila Moldovei”, o barcă descoperită în albia râului Moldova, o ambarcațiune de mari dimensiuni, realizată dintr-un singur trunchi de copac, clasată ca dimensiuni între primele cinci găsite în întreg spațiul românesc.
“Ne-am bucurat de prezența Ministrului Culturii, Raluca Turcan, care participă la mai multe evenimente culturale în Iași și care, în mandatul său, a acordat o atenție deosebită proiectelor comunității noastre.
Îl felicit pe Andrei Apreotesei, managerul Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”, pentru acest eveniment prin care a adus în atenția ieșenilor un obiect deosebit și a creat o experiență unică ce ne leagă de istoria noastră îndelungată.
Vă invit cu drag să vizitați expoziția!” a transmis Costel Alexe, Președintele CJ Iași.
„Monoxila Moldovei” va fi expusă, de astăzi, la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Palatului Culturii.
Barca a fost salvată grație unei colaborări de excepție între Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și Direcția Județeană pentru Cultură Iași.