Școala ieșeană de robotică, în topurile internaționale!

 Primarul Mihai Chirica a premiat Echipa FIRST Carol Generation din cadrul Clubului de Robotică CaroLIIS al Școlii Primare „Carol I” FIRST, care a reprezentat România și a câștigat competiția Lego League Campionship ASIA OPEN – sezonul Masterpice, categoria Explore, care a avut loc în Hong Kong în perioada 2 – 4 august 2024 și care a reunit peste 250 de echipe din întreaga lume!
🤖 Echipa FIRST Carol Generation, este formată din elevii Sofia Bodoga, Ilinca Cărăușu, Darius ⁠Chifan, Luca ⁠Toma, Robin ⁠Hîrtopanu, Tudor ⁠Gherasim și Maria Ionașcu și este coordonată, în calitate de mentori, de Victor Tcaciuc, proaspăt absolvent al Liceului de Informatică „Grigore Moisil” și membru al Clubului de Robotică CyLiis, și ⁠de doamna Claudia Cărăușu, directorul Școlii Primare „Carol I”.
„ Victoria echipei de robotică de la Școala Primară „Carol I” mi-a confirmat încă o dată faptul că Iașul are tineri și mentori minunați, capabili de performanțe excepționale, care pot și trebuie să devină modele pentru generațiile de astăzi. Acest succes extraordinar recompensează dragostea de știință, pasiunea pentru tehnologie, munca în echipă, dar mai ales puterea de a visa și de a privi în viitor!
Eu cred că suntem obligați să investim masiv în educație – iar noi chiar investim! -, cu accent pe inovație, creativitate, dar și pe sănătatea tinerilor. Să construim laboratoare, dar și săli de sport, să dotăm școlile, dar și să insuflăm în inimile tinerilor dragostea pentru știință, pentru natură, dar și pentru meleagurile natale.
Felicitări încă o dată și mult succes în continuare!”, a transmis primarul Mihai Chirica.