Breaking News

Republica Moldova va putea exporta roșii proaspete în Israel

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi toți producătorii de roșii din ţară despre acceptul Statului Israel de a importa roșii în stare proaspătă din Republica Moldova, conform Serviciului de Protecție a Plantelor din Israel , transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru a exporta roșii proaspete în Israel, operatorii din Republica Moldova trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: să fie originare din Republica Moldova; provin dintr-un loc de producție cu protecție fizică împotriva Leptinotarsa decemlineata și au fost inspectate oficial înainte de expediere fiind libere de acest dăunător (inspecția înainte de export este conform ISPM-31, dimensiunea eșantionului adecvată pentru a detecta un nivel de infestare de 0,5% la un nivel de încredere de 95%).

De asemenea, se cere ca marfa transportată să fie liberă de frunze, reziduuri vegetale,  fără tulpini și calice.

„Loturile trebuie să fie însoțite de un Certificat fitosanitar, care declară respectarea cerințelor de import specificate mai sus, iar importatorul israelian trebuie să obțină un permis  valabil pentru acest import”, rezumă ANSA.