Breaking News

„Caravana ROENEF”

Asociaţia pentru Promovarea Eficienţei Energetice în Clădiri (ROENEF) a lansat, la Iași, „Caravana ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienţei energetice în clădiri. Principala atracţie a Caravanei este casa demonstrativă nZEB.
Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a participat la deschiderea evenimentului și a subliniat necesitatea creșterii gradului de informare a populației în privința utilizării eficiente a energiei.
„Investițiile în locuințe eficientizate din punct de vedere energetic aduc beneficii pe toate planurile – economic, social, în protecția mediului, și, dacă mă întrebați pe mine, văd un viitor în care în domeniul construcțiilor acest concept va fi și mai prezent.
În ceea ce privește instituțiile și activitatea noastră la Consiliul Județean Iași, nu cred că mai este investiție pe care o facem în reabilitarea, restaurarea sau modernizarea unei clădiri din patrimoniul județean care să nu țină cont de principiile eficientizării energetice. Fie că a fost vorba de Spitalul Pentru Copii, de Aeroport sau de muzee, efiecientizarea energetică e o parte componentă a fiecărui proiect.
Ca în orice lucru, educația este primul pilon pe care putem construi un proiect durabil, iar românii trebuie să afle despre acest concept și mai ales să-i înțeleagă beneficiile. Tocmai de aceea, în cadrul Consiliului Județean, am înființat Compartimentul Ghişeu Unic de Eficienţă Energetică. Prin intermediul acestui ghișeu cetăţenii vor fi consiliați să dezvolte proiecte de renovare energetică, să acceseze programe de finanţare publice sau mecanisme de creditare și vor fi îndrumați de profesionişti competenţi pe tot parcursul proiectului de renovare”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.