În Republica Moldova au mai fost înregistrat două cazuri de infecție cu virusul West Nile

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că în țara noastră, au mai fost înregistrate două cazuri de infecție cu virusul West Nile. Cazurile au fost raportate la doi bărbați, care au contractat virusul în străinătate, comunică MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a menționat că anterior, în țara noastră au mai fost înregistrate două cazuri de infecție cu virusul West Nile: în anul 2019 și în luna august 2024.

Specialiștii anunță că virusul West Nile se transmite doar prin înțepătura unui țânțar infectat, dar nu şi de la om la om. Probabilitatea ca cineva să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este redusă. De obicei, virusul se manifestă prin simptome similare cu gripa: oboseală, slăbiciune musculară, febră şi durere intensă de cap, erupţii cutanate pe piept.

Medicii vin cu următoarele recomandări în scopul protejării împotriva infectării cu virusul West Nile: evitarea expunerii la țânțari; purtați haine de culori deschise, cu mâneci lungi, pantaloni și șosete înalte, mai ales seara; utilizarea substanțelor care resping țânțarii; utilizarea substanțelor insecticide în locuință; montarea plaselor antițânțar la geamuri și uși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.