Uciderea liderului Hezbollah: Iranul declară că nu va lăsa fără răspuns ”actele criminale” ale Israelului

Iranul nu va lăsa fără răspuns niciunul dintre „actele criminale” ale Israelului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Nasser Kanaani, referindu-se la uciderea liderului grupării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, şi a unui comandant adjunct al Gardienilor Revoluţiei în Liban, Abbas Nilforoushan, relatează Reuters.

Generalul de brigadă Abbas Nilforoushan a fost ucis vineri în loviturile israeliene asupra Beirutului, în care şi-a găsit sfârşitul şi liderul Hezbollah.

Intensificarea atacurilor Israelului împotriva grupării islamiste Hezbollah în Liban şi a miliţiei houthi în Yemen a provocat temeri comunităţii internaţionale că situaţia din Orientul Mijlociu ar putea scăpa de sub control şi că ar putea atrage în conflict Iranul şi SUA, principalul aliat al Israelului.

„Suntem fermi şi vom acţiona într-un mod ce va fi regretat de inamic”, a declarat Kanaani în conferinţa de presă săptămânală, adăugând că Iranul nu caută războiul, dar nici nu se teme de el.

Teheranul, a afirmat purtătorul de cuvânt citat, urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei împreună cu autorităţile libaneze în urma loviturilor israeliene care i-au ucis pe Nasrallah şi pe Nilforoushan. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.