AFM: Peste 6.600 de persoane fizice s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Sud-Vest

Bugetul de 199,2 milioane lei alocat Regiunii Sud-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 6.640 de persoane fizice, a anunţat luni Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„Astăzi, 7 octombrie 2024, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea”, se menţionează în comunicat.

Bugetul de 199,2 milioane lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 6.640 de persoane fizice.

„Până astăzi, inclusiv, s-au înscris peste 58.000 de persoane fizice care vor avea oportunitatea de a beneficia de o finanţare substanţială de până la 30.000 de lei pentru finanţarea instalaţiilor de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice. Astfel, suntem tot mai aproape de a ne atinge scopul, acela de a asigura resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice în aproximativ 67.000 de gospodării care îşi vor reduce costul facturii la energie electrică şi care vor utiliza energie verde.”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Conform sursei citate, perioada de înscriere în cadrul Programului a început la ora 10:00 şi se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.