Ministerul Educaţiei şi două asociaţii vor organiza sesiuni de formare pentru inspectori, directori şi profesori

Ministerul Educaţiei, Asociaţia „OvidiuRO” şi Asociaţia „Toţi Copiii Citesc” au semnat un protocol în urma căruia vor organiza sesiuni de formare pentru inspectori pentru educaţie timpurie şi învăţământ primar, directori, dar şi pentru profesori pentru dezvoltarea competenţelor profesionale de formare a competenţelor de literaţie timpurie şi a obiceiurilor de lectură la copii.

„Astăzi am încheiat un protocol de colaborare al Ministerului Educaţiei cu Asociaţia OvidiuRO şi Asociaţia Toţi Copiii Citesc. Vom organiza împreună: sesiuni de formare a inspectorilor pentru educaţie timpurie şi învăţământ primar, precum şi a directorilor, sesiuni de formare a profesorilor pentru dezvoltarea competenţelor profesionale de formare a competenţelor de literaţie timpurie şi a obiceiurilor de lectură la copii, insule de lectură în şcoli, în care cărţile sunt accesibile permanent – vor fi distribuite pachete de cărţi potrivite curriculumului pentru grădiniţă şi clasele pregătitoare, I şi a II-a distribuirea, în şcolile din comunităţi vulnerabile, a unor pachete de resurse pentru literaţie timpurie, corelate cu programa şcolară”, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pe Facebook.

Potrivit ministrului, abilităţile de citire, scriere şi înţelegere a ceea ce citesc sunt fundamentale pentru învăţarea pe termen lung, la toate disciplinele şi în toate ipostazele vieţii.

Pachetul va include cărţi şi fişe de lucru special elaborate pentru a susţine dezvoltarea literaţiei timpurii, precum şi predarea diferenţiată. De asemenea, pachetul conţine ghidul profesorului şi instrumente de monitorizare a progresului copiilor în dezvoltarea competenţelor de literaţie.

„Prin proiectul Asociaţiei OvidiuRo, „Citeşte-mi 100 de poveşti”, ce are scopul de a încuraja lectura, peste 700.000 de cărţi au fost deja distribuite copiilor. Am încredere că parteneriatul semnat astăzi va face ca şi mai mulţi copii să se bucure de lectură şi de toate beneficiile ei”, a mai scris ministrul. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.