Expoziție de sculptură “Je vous souhaite d’être follement aimé”

Expoziție de sculptură “Je vous souhaite d’être follement aimé” sau viața începută precum pantoful stâlcit cu care vorbesc în mine” semnată Leontin Păun.
Pe 23 octombrie 2024, în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), va avea loc vernisajul expoziției de sculptură “Je vous souhaite d’être follement aimé sau viața începută precum pantoful stâlcit cu care vorbesc în mine”, semnată de artistul vizual Leontin Păun. Evenimentul, va aduce în prim-plan un concept ce explorează tema fragilității și a bucuriei vieții, prin prisma unei simbolistici puternice și personale.
Loc de desfășurare: 23 octombrie 2024, ora 17:00, Muzeul „Nicolae Gane”, Iași
În această expoziție, Leontin Păun se inspiră din povestea biblică a mărului din Grădina Raiului, creând un discurs plastic ce reflectă natura duală a existenței umane – bucuria vieții și prezența inevitabilă a morții. Fiecare sculptură este un dialog introspectiv, o căutare a sensului vieții prin forme deosebit de expresive, ce evocă nu doar emoția, ci și fragilitatea umană. Pantoful stâlcit, ca metaforă a vieții începute, reprezintă firul narativ care însoțește vizitatorul printr-o călătorie interioară plină de reflecție și sensibilitate.
Această colaborare dintre literatură și artele vizuale promite să ofere o experiență multisenzorială unică, conectând publicul la o viziune artistică profundă asupra vieții și a morții, transpusă în forme sculpturale de o mare forță expresivă.
Vă invităm să descoperiți lumea lui Leontin Păun și să participați la această întâlnire cu arta, unde gândul, materia și spiritul se împletesc armonios într-un mesaj universal.
Despre artist: Leontin Păun este un sculptor contemporan de renume, cunoscut pentru abordările sale conceptuale și profunde asupra condiției umane. Lucrările sale explorează teme fundamentale ale vieții, cum ar fi bucuria, durerea, pierderea și speranța, utilizând simboluri accesibile și totodată surprinzătoare.
Parteneri: UNAGE IAȘI, TVR, UAPR, MAGENTA, ȘCOALA ȘI GRADINIȚA ATELIER 1, SALVAȚI COPIII IAȘI, CHALETTE, CAFENESCU, STRUNGA WINERY, RADIO ROMÂNIA CULTURAL, A LA GREC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.