Breaking News

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” i-a oferit  titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Seeram Ramakrishna

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” i-a oferit  titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Seeram Ramakrishna, specializat în inginerie mecanică, de la Universitatea Națională din Singapore, unul dintre cei mai reputați cercetători din lume.
👨‍🔬 Propunerea a fost făcută de către colectivul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, iar profesorul Seeram Ramakrishna va participa ulterior, între 17 și 19 octombrie 2024, la cea de-a 13-a ediţie a evenimentului științific „International Conference And Exhibition On Electrical And Power Engineering – EPEi 2024”.
🥇 Cu această ocazie primarul Mihai Chirica i-a înmânat reputatului cercetător și titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, pe care, la inițiativa edilului, Consiliul Local îl acordă tuturor personalităților care primesc titlul de Doctor Honoris Causa din partea universităților ieșene.
🇸🇬 Profesorul Seeram Ramakrishna coordonează grupul operativ pentru economia circulară cu membri din întreaga Universitate Națională din Singapore și diverse institute naționale de cercetare din cadrul Agenției pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din aceeași țară. Este consilier al Agenției Naționale de Mediu din Singapore pentru industria 5.0 și economia circulară, dar și membru al comitetului pentru tehnologie și inovare pentru viitorul producției al Forumului Economic Mondial.
🎓 Cu doctoratul obținut la Universitatea Cambridge și perfecționări la Universitatea Harvard, este membru ales al Academiei Regale de Inginerie din Marea Britanie, al Academiei de Inginerie din Singapore, al Academiei Naționale de Inginerie din India și al Academiei ASEAN de Inginerie și Tehnologie.
🔝 Profesor de renume mondial la Universitatea Națională din Singapore, clasată printre primele zece universități din lume, Seeram Ramakrishna este considerat printre cele mai influente minți din lume, în top 1% cercetători foarte citați în ultimii zece ani și printre primii 25 de oameni de știință din domeniul nanoștiinței și nanotehnologiei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.