Kremlinul susţine că alegerile şi referendumul din Republica Moldova nu au fost corecte şi că rezultatele ridică multe întrebări

Alegerile din Republica Moldova nu au fost libere şi rezultatele arată o creştere „greu de explicat” a numărului de voturi în favoarea preşedintei Maia Sandu şi a Uniunii Europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, luni, relatează Reuters şi AFP.

O majoritate de 50,18% a votat „da” în referendumul din Republica Moldova privind aderarea la Uniunea Europeană, arată luni rezultatele aproape finale, după ce Maia Sandu a declarat duminică seară că voturile au fost marcate de ingerinţe din exterior „fără precedent”.

Kremlinul a denunţat „anomalii” în numărătoarea voturilor, după ce tabăra pro-UE a ieşit în uşor avantaj luni dimineaţă, în condiţiile în care în cursul nopţii cei care au votat „nu” s-au aflat în frunte.

Dmitri Peskov a solicitat de altfel „probe” privind „acuzaţiile grave” ale preşedintei proeuropene Maia Sandu, care a invocat amestecul în procesul electoral al unor „grupuri criminale, care au acţionat în concert cu forţe străine ostile” intereselor R. Moldova. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.