Iașul – contribuție majoră la votul pro-european din Republica Moldova!

 La alegerile de duminică, 20 octombrie 2024, în cadrul referendumului de schimbare a Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cetățenii moldoveni stabiliți la Iași ori care studiază în orașul nostru au votat zdrobitor în favoarea integrării europene!
Astfel, la cele două secții de votare organizate la Iași, din cei circa 4.200 de alegători prezenți la urne, aproape 91% (peste 3.800) au votat pro-aderare – un scor semnificativ mai mare față de media de aproape 77% pro-aderare înregistrată la nivelul întregii diaspore!
 Ținând cont de faptul că diferența dintre cele două tabere care s-au înfruntat pe 20 octombrie, una pro-Europa, cealaltă pro-Rusia, a fost mică, de circa 13.500 de voturi în favoarea primei tabere, putem spune că Iașul a avut o contribuție decisivă la izbânda istorică de duminică!
„Le mulțumesc ieșenilor de origine basarabeană și îi felicit pe toți cetățenii moldoveni care au ales libertatea și bunăstarea în locul jugului rusesc! Locul Republicii Moldova este alături de România și de democrațiile europene!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.