Concerte extraordinare de Crăciun susţinute de Corul Madrigal, în decembrie

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, continuă tradiţia concertelor de Crăciun şi invită publicul din Bucureşti la două spectacole extraordinare de colinde ce vor avea loc în luna decembrie.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, pe 11 şi 12 decembrie, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, va deschide seria de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă cu concertul extraordinar „Madrigal: Crăciunul florilor”.

„Colinde tradiţionale româneşti şi lucrări culte ce spun povestea Crăciunului se vor auzi într-un spaţiu cu acustică imersivă, la Sala Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’. Miracolul Naşterii Mântuitorului este vestit prin muzică, dar şi prin decorul floral unic, plin de prospeţime, culoare şi parfum. Conceptul este semnat de Emil Pantelimon, regia de sunet de Gabriel Scîrlet, iar la pian interpretează Abel Corban. Copii din corurile Cantus Mundi se vor alătura Corului Madrigal şi vor colinda împreună cu publicul”, se arată în comunicat.

În premieră, pe 18 decembrie, de la ora 19,00, Aula Magna a Universităţii Politehnice din Bucureşti va găzdui un nou concert de Crăciun marca Madrigal – „MADRIGAL: CHRISTMAS mood”.

Spectatorii vor avea ocazia să (re)descopere cele mai cunoscute colinde internaţionale şi lucrări de muzică sacră consacrate din repertoriul Corului Madrigal, dar şi surprinzătoare reinterpretări moderne, cu influenţe jazz, inspirate din muzica americană de sărbători. Conceptul este semnat de Emil Pantelimon, regia de sunet de Gabriel Scîrlet, iar la pian interpretează Abel Corban. Copii din corurile Cantus Mundi se vor alătura şi de această dată Corului Madrigal, precizează organizatorii.

Biletele pot fi achiziţionate online, pe platforma Bilete.ro.

Evenimentele organizate de Corul Madrigal în preajma Crăciunului reprezintă una dintre cele mai longevive şi consecvente tradiţii culturale din România. De aproape 60 de ani, în fiecare lună decembrie, Corul Madrigal se conectează cu românii şi vesteşte sărbătoarea Naşterii Domnului pe marile scene de spectacol şi în spaţii sacre din Bucureşti şi din ţară.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentelor. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.