FeaturedFluxNational

Alertă de călătorie MAE: Libia – cetățenii români sunt sfătuiți să părăsească imediat această țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește cetățenilor români, în contextul celor mai recente evoluții ale situației de securitate din Libia, că pentru această țară este în vigoare o alertă de călătorie de nivel maxim – ‘Părăsiți imediat țara!’.

Situația de securitate din Libia a cunoscut o deteriorare accentuată în ultima perioadă, prin multiplicarea confruntărilor armate dintre grupările rivale majore. Aceste evenimente au potențialul de a se extinde și în alte zone din afara capitalei Libiei, fără o avertizare prealabilă.

Modificarea recentă a climatului de securitate din capitala Tripoli poate determina anumite formațiuni armate să recurgă la răpiri sau alte activități infracționale care să vizeze cetățeni străini prezenți pe întreg teritoriul Libiei.

MAE precizează că nu este neobișnuit ca autoritățile locale să decidă sistarea parțială sau totală a zborurilor pe Aeroportul Internațional Mitiga, recurgând, eventual, la direcționarea zborurilor către Aeroportul Internațional din Misurata.

Regiunea de sud a Libiei, precum și zonele frontaliere cu Algeria, Niger, Ciad și Sudan prezintă riscuri ridicate de securitate din cauza prezenței grupărilor de crimă organizată și a capacității reduse de acțiune a instituțiilor de ordine publică, riscurile de răpire fiind ridicate.

Cetățenii români care se află deja pe teritoriul Libiei sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României la Tripoli relocată temporar la Tunis (18, Avenue D’Afrique, El Menzah V, B.P.57-1004 – Tunis, telefon de urgență: 00216 566 146 77, e-mail: tripoli@mae.ro și tripoli.consul@mae.ro) și să își anunțe prezența în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactați în situații de urgență.

Cetățenii români care ignoră avertismentele MAE și se deplasează în zone de risc sunt atenționați că o fac pe propria răspundere și vor suporta consecințele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse. AGERPRES

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button