Ministrul Dan Stoenescu: Este necesară o prezență mai hotărâtă a presei de limba română în Republica Moldova

Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, a subliniat, vineri, la Chișinău, necesitatea dezvoltării presei de limba română din Republica Moldova.

Prezent la a doua sesiune a Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova, Stoenescu a precizat că România și Moldova au nevoie de un ‘spațiu comunicațional comun’.

„Știu că este necesară o prezență mai hotărâtă a presei de limba română în Republica Moldova. Este nevoie de o prezență mai hotărâtă a presei din Republica Moldova în România. Este unul dintre obiectivele spațiului comunicațional comun”, a spus ministrul.

Stoenescu a afirmat, de asemenea, că presa, ca și societatea civilă, trebuie să devină ‘parteneri de discuție în procesul de guvernare’.

‘Voi fi mereu un susținător al independenței mass-media. Societatea civilă și mass-media trebuie să fie parteneri de discuție în procesul de guvernare, pentru că ele reprezintă cei mai importanți factori care oferă direcții societății’, a declarat ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni.

La Consiliul Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova au mai participat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, vice-ministrul Afacerilor Externe și integrării europene al Republicii Moldova, Lilian Darii, directorul AGERPRES, Alexandru Giboi, președintele Autorității Naționale de reglementare în domeniul Comunicațiilor din România, Cătălin Marinescu, Valentin Alexandru Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului.