Guvernul german intenționează să cheltuiască aproximativ 93,6 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2020 pe probleme legate de criza refugiaților, potrivit publicației Der Spiegel, care citează un proiect al ministrului federal de finanțe, relatează Reuters.
Cifra este de natură să alimenteze preocupările, în special în rândul mișcărilor anti-imigrație în creștere, cu privire la impactul noilor sosiri asupra celei mai mari economii a Europei, care a primit anul trecut mai mult de un milion de refugiați, mulți din Siria și alte zone afectate de război. Numărul de sosiri a scăzut în acest an în urma acordului dintre UE și Turcia ce prevede liberalizarea vizelor pentru turci în Europa în schimbul opririi fluxului de migranți.
Potrivit revistei Der Spiegel, calculele ministerului de finanțe includ costuri pentru cazarea și integrarea refugiaților precum și pentru abordarea cauzelor care îi determină pe oameni să fugă din regiunile afectate de crize. Estimările au în vedere 600.000 de migranți care sosesc în acest an, 400.000 anul viitor și 300.000 în fiecare din anii următori, menționează sursa citată, adăugând că se așteaptă ca 55% din refugiații recunoscuți să aibă un loc de muncă după cinci ani.