În perioada 5 – 8 noiembrie 2014, la Iași, Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași şi Asociaţia Absolvenților Facultăţii de Chimie Industrială organizează cea de-a 2-a Conferinţă Internaţională de Inginerie Chimică „Materiale şi Procese Inovative”.
Conferinţa Internaţională de Inginerie Chimică completează astfel, cu succes, al doilea eveniment internațional tradițional al facultății și anume Conferinţa Internaţională de Ingineria și Managementul Mediului. Alternarea continuă a acestor două evenimente științifice importante subliniază atractivitatea domeniilor științifice în care au preocupări membrii comunității academice ai facultății noastre.
Conferinţa este concepută ca un forum internațional pentru un schimb eficient de cunoștințe și experiență între cercetătorii din întreaga lume, activi în diverse domenii teoretice și aplicative ale chimiei organice și anorganice, proceselor și tehnologiilor inovative, polimerilor și materialelor avansate, bioproceselor, biocatalizei, biotehnologiilor, managementul mediului și dezvoltare durabilă. Ca obiectiv-cheie, evenimentul promovează schimburi fructuoase între participanții din mediul academic și industria chimică.
În acest an, au fost incluse în programul conferinței peste 150 de lucrări, număr ce a crescut semnificativ față de ediția precedentă. Autorii comunicărilor şi posterelor provin din 13 țări. Participanții pot audia opt conferințe plenare și șase prelegeri cheie, prezentate de personalități științifice în domeniu, din România sau din străinătate.
Participanții la conferință, prin lucrările pe care le vor prezenta și expune, vor demonstra că ingineria chimică nu-și pierde deloc din potențialul său creativ și practic. De asemenea, aceştia vor sublinia că dezvoltarea societății umane depinde în mod esențial și dramatic de dezvoltarea chimiei şi ingineriei chimice. Chimia și ingineria chimică sunt singurele care pot da culoare, aromă, fascinație și încredere unui astfel de domeniu tehnic precum ingineria, singurele care pot crea și perpetua viața. Acestea reprezintă acel „ceva” care poate da valoare și luminozitate unui univers și poate îmbunatăți universul nostru.
Informaţii privind formularul de înregistrare, taxa de participare, modalitatea de plată, trimiterea rezumatelor, programul conferinţei, cazare şi alte detalii sunt disponibile pe pagina site-ul oficial al conferinţei:http://www.ch.tuiasi.ro/ICCE2014/.