Breaking News

Festivalul Ambasadelor, deschis oficial la Teatrul Național din București

Artiști și diplomați străini au participat, luni, la Teatrul Național din București, la deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Festivalului Ambasadelor.

Directorul TNB, Ion Caramitru, a spus că Teatrul Național, după ce a fost renovat, este pregătit să găzduiască astfel de evenimente „de prim rang”.

„După cum arată și după cum a fost conceptul de bază al refacerii lui, teatrul este pregătit să găzduiască evenimente de prim rang, iar acesta este un eveniment de prim rang în care sunt prezente atâtea culturi, atâtea imagini ale fiecărei țări în parte, fiecare dintre ele venite aici cu ce are mai specific și mai sensibil”, a afirmat Caramitru.

Timp de o săptămână, vor avea loc în trei spații diferite din București — Teatrul Național, Muzeul Țăranului Român și Romexpo — mai multe serii de evenimente și momente artistice.

La Teatrul Național vor fi prezentate, zilnic, între orele 16,00 — 20,00, expoziții internaționale de artă contemporană și tradițională și vor fi organizate ateliere culturale tradiționale.

Studioul „Horia Bernea” de la Muzeul Țăranului Român va găzdui, în cadrul programului World Cinema, în perioada 31 august — 3 septembrie, proiecții de filme din peste 12 țări, multe în premieră în Romania.

La Centrul expozițional Romexpo, pe 2, 3 și 4 septembrie, între orele 15,00 — 22,00, vor fi prezentate spectacole live cu tematica internațională de muzică, dans, live performance și proiecții. De asemenea, vor fi amplasate standuri ale ambasadelor cu expoziții de artizanat, artă și cultură tradițională, obiecte de patrimoniu, meșteșugărești, produse reprezentative fiecărei țări, precum și show-uri culinare.

„Festivalul Ambasadelor este un proiect al Asociației Escu care reunește țări de pe întregul mapamondul pe trei scene culturale din București. Tema noastră din acest an este ‘Familia’, pentru că noi considerăm că dincolo de bariere de limbă, cultura ne unește pe toți, oriunde am fi”, a declarat Alexandra Cârstea, vicepreședinte Asociația Escu.

La ediția din acest an a festivalului participă: Africa de Sud, Algeria, Argentina, Armenia, Biroul de Informare al Parlamentului European din România, Centrul Cultural European Româno-Panarab, China și Institutul Confucius, Cipru, Congo, Coreea de Sud și Asociația Culturală Sarang Hanguk, Cuba, Emiratele Arabe Unite, Italia și Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, India și Centrul Cultural Rabindranath Tagore, Indonezia și Centrul Cultural Indonezian, Iordania, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, Lituania, Malaezia, Maroc, Organizația Internațională pentru Migrație, Palestina, Peru, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Republica Moldova, Rusia și Centrul Rus de Știință și Cultură, Siria, Spania, Turcia, Turkmeninstan, Ungaria, Uruguay, Yemen, Muzeul Național al Țăranului Român, Ansamblul ELLAS (Grecia), Asia Fest, Ambasada Poveștilor din Transilvania și România.

Intrarea va fi liberă la toate momentele din cadrul festivalului.

Festivalul este un eveniment produs de Asociația ESCU, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, precum și cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin ARCUB, Teatrului Național București, Muzeului Național al Țăranului Român.