Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat miercuri seara, la Antena 3, că ia în calcul posibilitatea de a demisiona din Parlament.
„Cred că am cedat și am acceptat acest vot, a fost din partea tuturor partidelor politic”, a spus fostul demnitar care a afirmat că îi pare rău că a acceptat în această săptămână votul colegilor parlamentari.
Întrebat dacă ar putea să își dea demisia pentru a rămâne fără imunitate, Oprea a răspuns: „Da, se poate și acest lucru. Mă gândesc la această variantă”.
El a precizat că s-a simțit hărțuit și a simțit că este o țintă politică mai ales în momentul în care s-a cerut demisia sa și a Guvernului.
„M-am simțit hărțuit. Dacă vă aduceți aminte la prima acuzație de abuz pe aceeași temă: m-am dus și am spus că vreau să fiu eu cercetat, nu am nevoie de sprijinul colegilor. Numai că am simțit ca om politic că sunt țintă politică. Vă aduceți aminte că după tragicul accident de la care se împlinește un an de zile a cerut demisia mea și demisia guvernului în mod politic. Este greu și sfâșietor momentul în care te simți și știi că ești nevinovat, ești acuzat permanent. (…) Am văzut declarația doamnei Kovesi. Răspund la această declarație apărându-mă, este foarte greu fiindcă se apropie iarăși alegerile și nu vreau să speculez mai mult, dar această dramă este folosită în mod politic”, a spus Gabriel Oprea.
Întrebat dacă va mai candida el a răspuns: „Nu, am ieșit din politică”.
Oprea a precizat că există un ordin de ministru din anul 2000 care spune că toți miniștrii de Interne au dreptul la pază, protecție și fluidizarea circulației.
„Există un document din anul 2000 în care scrie negru pe alb că toți miniștri de Interne au dreptul pentru pază, protecție, fluidizarea circulației, au dreptul la o mașină de poliție. Din vremea lui Constantin Dudu Ionescu”, a spus fostul demnitar.
El a afirmat că în acea zi fusese la o ședință de guvern, la Palatul Cotroceni, dar și la SRI Băneasa.