Drojdia de bere este un aliment miraculos, datorită combinaţiei perfecte de substanţe nutritive rare, uşor asimilabile. O numim aliment ‘’miraculos’’, deoarece drojdia de bere contribuie la asigurarea sănătăţii şi la conservarea tinereţii. Este accesibilă, fiind foarte bună nu doar pentru revigorarea şi detoxifierea organismului, ci şi pentru tratarea a numeroase boli. Este de preferat drojdia de bere cultivată pe cerealele malţate, şi nu drojdia de bere ordinară, obţinută ca urmare a tratamentului de uscare prin sodă caustică, carbonat de sodiu sau acid clorhidric (în acest mod se pierd 70% din vitamine). Drojdia de bere – ce conţine Drojdia de bere conţine toţi acizii aminaţi indispensabili vieţii – histidină, lisină, triptofan, leucină, fenilamină, cistină, şi nu numai. De asemenea, conţine 50% proteine uşor digerabile, o cantitate impresionantă de gluten şi peptide, cunoscute pentru acţiunea preponderentă în fenomenele vitale în procesele de dezintoxicare şi de rezistenţă la infecţii, lecitine sau grăsimi fosforate. În compoziţia acestui aliment miraculos se regăsesc 14 săruri minerale esenţiale, oligoelemente, factori catalitici, 17 vitamine (printre care grupul complet şi consistent de vitamine B), precum şi importante de ergosterol. Mai bogată în vitamine decât carnea În urma cercetărilor, inginerul chimist M.G. Sountag a ajus la concluzia că 100 gr. drojdie de bere furnizează: de 10-20 de ori mai multă vitamina PP (niacina) decât carnea; de 10 ori mai multă vitamina B6 (piridoxină) decât carnea; de 2 ori mai multă vitamina B2 (riboflavină) decât ficatul; de 10 ori mai multă vitamina B1 (tiamină) decât pâinea integrală; de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele; de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâţele de grâu; proteine – cât 250 gr. de carne; glicogen – cât 65 gr. de pâine.
Sursa: http://topremediinaturiste.ro