Liceenii din Iaşi au petrecut o zi în umbra angajaţilor din 20 companii şi instituţii, la a XI-a ediţie a programului internaţional ”Job Shadow Day”

liceenii45 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din Liceul Tehnologic Agricol „ Mihail Kogălniceanu” din Miroslava au petrecut ieri o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituţie, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev,  pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria. Programul internaţional de orientare profesională ”Job Shadow Day” 2013, aflat la  a XI-a ediţie, este derulat de organizaţia ”Junior Achievement România”, cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localităţi din toată ţara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi ajută elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.  Experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi.

Partenerii locali de anul acesta sunt: S.C.Salubris Iasi, SC Doctorul de ochi SRL,  Gradinita Proselnici,  SC Didiana SRL, Cabinet individual de psihologie Codreanu Ioana, Centrul de Ingrijire „Alinare Mica”, SC ALILA SRL, Centrul de Traduceri si Interpretariat EXCELENTIA, Asociatia Sportiva de Echitatie ELIXIR, Asociaţia Familiala Baitanu Elena, S.C Sanoptica SRL, S.C Demetrela SRL, ACUTICA SRL (Atelier Pour Femme by Dudu), S.C Gioconda SRL, Primaria Voinesti,  S.C. Iasitex,  I.S.U Iasi. Ziua de shadowing s-a încheiat cu o ceremonie la care au participat toţi elevii şi reprezentanţii companiilor şi instituţiilor participante în ”Job Shadow Day” 2013, derulată în Liceul Tehnologic Agricol „ M. Kogălniceanu” din Miroslava.