Timofti, îngrijorat că nu există un candidat la funcţia de premier, susţinut de majoritatea parlamentară

timoftiPLDM nu-şi schimbă candidatul la funcţia de premier şi insistă în continuare ca Vlad Filat să ocupe această funcţie.

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, este îngrijorat de faptul că până acum nu a fost identificat un candidat la funcţia de prim-ministru, care să fie susţinut de majoritatea parlamentară. Despre aceasta a anunţat liderul fracţiunii deputaţilor liberal-democraţi, Valeriu Streleţ, după consultările cu şeful statului.”Preşedintele s-a arătat îngrijorat că noi nu reuşim să identificăm un compromis nici acum, înainte de desemnarea unui candidat la funcţia de premier, care ar avea susţinerea majorităţii deputaţilor. De asemenea, preşedintele Timofti este îngrijorat că unele procese politice ar putea duce la alegeri anticipate, care sunt nocive pentru Republica Moldova”, a declarat Streleţ.Politicianul a adăugat că rămâne la discreţia preşedintelui să decidă când va anunţa numele candidatului propus la funcţia de premier. „Considerăm că Vlad Filat are toate capacităţile şi aptitudinile necesare de a conduce o nouă echipă guvernamentală. Noi luăm în calcul toate complicaţiile acestei ecuaţii politice care s-a creat. Sperăm că, deși dacă astăzi nu există o majoritate certă care ar susţine candidatura prim-ministrului, ar putea reuşi”, a specificat Valeriu Streleţ.Liderul fracţiunii a mai spus că în perioada de 15 zile, prevăzută de Constituţie, Vlad Filat va putea să-şi adune echipa necesară şi să prezinte în Parlament programul care să fie susţinut de cel puţin 61 de deputaţi.
Preşedintele Nicolae Timofti a demarat consultări repetate cu partidele politice din fosta AIE pentru găsirea unui compromis în desemnarea premierului Republicii Moldova.  Nicolae Timofti s-a angajat să înainteze Parlamentului candidatura până pe 5 aprilie.