Situația eliberării titlurilor de proprietate, principala problemă ridicată de cetățeni la audiențele susținute de prefect

romeo olteanuPrefectul Iașilor, Romeo Olteanu, a susţinut ieri o nouă sesiune de audienţe în municipiul Paşcani, conform programului stabilit la începutul acestui an. Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu, la audiențe au fost prezenți reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Județului Iași, precum și o echipă de specialiști de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Sesiunea de audiențe, la care s-au înscris 27 de persoane, a durat peste trei ore şi jumătate. ”La audienţe s-au prezentat şi persoane care nu s-au înscris în prealabil pe lista realizată la nivelul Instituţiei Prefectului. Aproape toate persoanele au sesizat diverse probleme de fond funciar, precum blocaje în circuitul privind retrocedarea terenurilor, nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti. Au fost şi persoane care au solicitat eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament. Terenul este însă ocupat, dar cetăţenii refuză alte amplasamente. Cele mai multe probleme de fond funciar reclamate de ieşenii veniţi în audienţe au vizat suprafeţe de pe raza municipiului Paşcani şi a comunelor Valea Seacă, Stolniceni Prăjescu şi Todireşti. În audienţă a venit şi o persoană nemulţumită că pe terenul său sunt amplasaţi doi stâlpi cu reţele electrice, dar şi o persoană care a încercat să cumpere o locuinţă de la Primăria Paşcani. Solicitarea privind achiziţia locuinţei a fost însă respinsă în instanţă”, a declarat Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Iași.

(E.M.)